Кауза

 

Business Run Plovdiv подкрепа 2 благотворителни каузи  на местно ниво през 2017, ето ги:

 

Сдружение „Празнични герои“ или по-известно като Holiday Heroes е благотворителна организация, чиято основна мисия е да зарадва за Коледа и за Великден над 5000 български семейства в нужда, доставяйки им празнични пакети с хранителни продукти, за да могат да посрещнат достойно и с пълна празнична трапеза тези два големи християнски празника.

Вече 5 години, в девет поредни кампании, дейността на Holiday Heroes e толкова успешна благодарение на социално отговорните компании-дарители стотиците ни доброволци, медиите и известните личности, които ни вярват и ни подкрепят.

Набирането на средствата за закупуването на хранителните продукти, които слагаме в кашоните става по много различни начини – освен директни парични дарения, дарения на и продукти и услуги, организираме и различни активности, като една от най-популярните ни е поредицата ни благотворителни турнири „ Спортувай с мисия“, в която се включват все повече социално отговорни компании, които са осъзнали ползата от спорта и дарителството.

Благодарение на приятелите ни от клуб „Бегач“ и Вашата подкрепа, събраните средства от бизнес ръна ще зарадват десетки семейства за Коледа:

1 000 събрани лева – 28 социално слаби семейства ще получат пакет с хранителни продукти

2 000 събрани лева – 56 семейства

3 000 лева – 84 семейства

Повече информация за каузата можете да получите на сайта ни Holiday heroes, както и на нашата Фейсбук страница: www.facebook.com/HolidayHeroes.bg/

Целта на Центъра за психологически консултации „Феникс“ е да помага на децата и техните майки, пострадали от  домашно насилие, да живеят самостоятелен и независим живот. Оганизацията провежда терапевтични сесии с деца и предлага юридически консултации за защита на техните права. Чрез тези дейности, децата са подпомогнати в преодоляването на психологическата травма, подкрепени са да формират жизнени навици, съответстващи на възрастта им, както и е осигурена защита на техните основни човешки права.

Работата на ЦПК „Феникс“ цели да постигне следните резултати при работата с деца:

 • Формиране на положителна самооценка;
 • Изграждане на умения, навици и способности позволяващи на детето да идентифицира своите мисли, чувства, поведение, за да изгради доверителни отношения с другите;
 • Възстановяване на чувството за собствено достойнство и положителна представа за себе си;
 • Развитие и усъвършенстване на социални качества;
 • Формиране на способности за саморазбиране;
 • Изграждане на способността за самостоятелно взимане на решения;
 • Правна защита на детето.

За последните 4г., терапевтите от ЦПК „Феникс“ са подкрепили над 130 деца и техните майки. Специалистите работят съвместно с  Фондация „ДА“ , Отдел „Закрила на детето“– гр.Пловдив, Районен и Окръжен Съд- Пловдив. Професионалната подкрепа продължава от три месеца до една година. Повече за екипа и дейностите можете да намерите тук.

Събраните средства от Plovdiv Business Run ще бъдат изхарчени за провеждане на  индивидуални психологически и юридически консултации.  С родителите ще бъдат провеждани групи за родителски умения и помощ при преработка на травмите.

Събраните средства ще бъдат разпределени по следния начин:

За сума от 2500лв. ще бъдат проведени

 • 80 психологически консултации за 20 деца , преживели домашно насилие за период от 6 месеца;
 • 20 юридически консултации за деца и техните родители, преживели домашно насилие в рамките на 6 месеца;

За сума от 5000лв. ще бъдат проведени

 • 140 психологически консултации за 40 деца, преживели домашно насилие за период от 6 месеца;
 • 40 юридически консултации за деца и техните родители, преживели домашно насилие в рамките на 6 месеца;
 • 10 Обучения за родителски умения на 20 родители.

Всяка една от консултациите трае час и се остойностява на 25 лева, като в обученията за родителски умения участват двама специалисти.

Нека направим невидимото насилие видимо за очите и на околните и да помогнем на децата да говорят за случващото се с тях. Нека спрем насилието над  деца!

Main Partners